Sportfiskarna föreningsnyheter

Senaste föreningsnyheterna från Sportfiskarna.se


Anmäl dig till vår nationella ungdomsledarträff 21–22 september i Varberg!

2024-06-24

Häng med på en lyxig helg i Varberg, havsfiske med Fladenbåtarna och boende på vackra Apelvikstrand.  

Varje år arrangerar Sportfiskarna sin nationella ungdomsledarträff och i år åker vi till Varberg. Det kommer bli en helg laddad med innehåll som kan hjälpa er förening att komma igång - eller utveckla - er ungdomsverksamhet. 

Klicka här för att läsa mer.


Medlemmar tycker till i undersökning från Uppsala universitet

2024-05-24

Hur kan sportfiske bli mer hållbart och förvaltningen av våra fiskbestånd utvecklas? Det är frågor som Uppsala universitet i samarbete med Sportfiskarna vill få svar på i en enkätundersökning bland Sportfiskarnas medlemmar.

Ett slumpmässigt urval av Sportfiskarnas medlemmar kommer i maj att få en enkät utskickad via e-post från Uppsala universitet. Syftet med undersökningen är att ta reda på vad medlemmarna tycker är viktigast att utveckla i förvaltningen av våra fiskresurser, med fokus på sportfisket.

Klicka här för att läsa mer.


Svenskt Friluftsliv har valt en ny styrelse

2024-04-22

På Svenskt Friluftslivs årsstämma blev Cecilia Magnusson vald till ny styrelseordförande och Sportfiskarnas generalsekreterare Sten Frohm blev invald som styrelseledamot.

Under torsdagen genomförde Svenskt Friluftsliv sin årsstämma i samband med Friluftsforum – Mötesplatsen för det organiserade friluftslivet.

Klicka här för att läsa mer.


Extra satsning på integration i samarbete med Sveaskog!

2024-04-15

Klicka här för att läsa mer.


Medlemsenkät visar på nöjda medlemmar

2024-04-12

Vår senaste medlemsundersökning visar att medlemmarna är nöjda med verksamheten och starkt engagerade i miljöfrågor som att flytta ut trålgränsen.

Sportfiskarna genomförde i mars en digital medlemsundersökning via vårt nyhetsbrev. Enkäten ställde främst en rad frågor om hur medlemmarna ser på förbundets verksamhet men även frågor om våra medlemmars fiskevanor.

Klicka här för att läsa mer.


Nu öppnar nomineringen för Torbjörn Åslunds minnesstipendium!

2024-05-30

Sportfiskarnas ungdomsledare Ricky Hermans tillsammans med Lennart Forsberg, ordförande i SFK Storfiskarna, 2023 års mottagare av Torbjörn Åslunds minnesstipendium. Foto: Bo Edman

Klicka här för att läsa mer.


100 000 från Svedea till barn- och ungdomsverksamheten

2024-03-26

Svedea sponsrar Sportfiskarnas ungdomsverksamhet med 100 000 kr 2024!

Genom Aktivitetsbidraget får anslutna föreningar möjlighet att söka bidrag för aktiviteter med fokus på målgrupperna barn och unga, personer med funktionsnedsättningar samt kvinnor. 2023 tog Sportfiskarnas anslutna föreningar ut runt 10 000 deltagare genom aktivitetsbidraget.

Klicka här för att läsa mer.


Åtta föreningar beviljades fiskevårdsmedel

2024-03-21

Klicka här för att läsa mer.


Årsmöte för Sportfiskarna Halland

2024-02-23

Klicka här för att läsa mer.


Ungdomsledarutbildning Göteborg

2024-02-21

Klicka här för att läsa mer.